Högås Stuteri

 

Jag och ridponnyhingsten IM Claudius RP 178 tar en galopp på fältet hösten 2013.

Om mig

 

Mitt namn är Teresa Holmberg och det är jag som driver Högås Stuteri, dock med ovärdelig hjälp från min familj! Vi bor på en gård mitt i Skåne, ca en mil söder om Hörby.

 

Jag har hållt på med hästar utan avbrott i närmare tjugofem år nu. Det är en del av mitt liv och det passar mig perfekt. Under barndomen red jag som de flesta andra på ridskola för att senare bli medryttare åt olika hästar. Åren efter gymnasiet jobbade jag i olika stall. Drömmen var såklart att kunna försörja sig på hästar heltid. Jag bestämde mig därför att söka till Hippologprogrammet, SLUs högskoleutbildning med hästinrikting. Jag kom in.

 

Att börja på Hippologprogrammet innebar att flytta från Stockholm till Skåne. Det gjorde absolut ingenting, jag har stortrivts i Skåne sedan första början. Det blev två års utbildning på Flyinge. Efter avslutade studier blev jag erbjuden jobb i stuteriet på Flyinge. Det var då som mitt stora intresse för avel utvecklades.

 

Förutom Flyinge så fick jag även jobb som gymnasielärare på Polhemskolan i Lund åt de elever som läste specialidrott med inriktning ridsport. Efter hippologstudierna har jag även hunnit med att arbeta som ridinstruktör på Lunds Civila Ryttarförening och läsa idrottspsykologi på Lunds universitet. Idag består mitt jobb av att utbilda egna och andras ponnyer i Högås Stuteris regi.

 

 

Bilder tagna på mig och några av hästarna hösten 2009. Längst till vänster: Hera, mitten: Högås Vanilla, längst till höger: Högås Slowfox.

 

Läs mer om Hera under stuteriets avelsston. Mer om Vanilla och Slowfox hittar du under stuteriets avkommor.

Copyright Högås Stuteri 2013 © All Rights Reserved