Högås Stuteri

Ponnyer i utbildning på Högås Stuteri

 

EG Carnot

Svensk ridponny, valack född 2006, uppfödare Eva Gustafsson, ägare uppf/Högås Stuteri

e FS Champion de Luxe u Dorgogne ue Danny Black

 

Curre som är smeknamnet han går under till vardags är en härligt uttrycksfull ridponnyvalack som vi har haft förmånen att utbilda sedan tre års ålder. Som fyraåring visade vi honom på kvalitetsbedömning med gångartspoängen 998 9, som femåring slutade han på en total tredjeplats i ungponnychamionatet , som sexåring hade han segrar i LA-dressyr, som sjuåring segrar i LA:P1, kvalad till nationell dressyr samt Skånsk Mästare i dressyr kategori D (avgjordes i FEI inledande program). I år, som åttaåring, har han placerat sig fem av sina åtta starter i nationell FEI dressyr.

 

 

Hillstars Brocco Lee

Svensk ridponny, valack född 2008, uppfödare Nathalie Månsson, ägare Mikael Nord

e Coelenhage´s Prins Thatch RP 151 u Natty Lass xx ue Prince Mab xx

 

Knatte kallas den här killen som vi började jobba med under hans inridning på hösten som tre- och etthalvtåring. Han bytte sedan ägare och har sedan dess stannat hos oss för vidare utbildning. Som fyraåring kvalificerade sig Knatte till riksfinalen i gångarter där han slutade på andra plats. Fem år gammal deltog han i ungponny-SM i dressyroch avgick med SEGERN! Som sexåring har han hunnit med två starter i LA dressyr, båda på över 70 procent!

 

 

 

 

 

IM Claudius RP 178

Svensk ridponny, hingst född 2008, uppfödare Ingela Melchersson, ägare Eva Gustafsson

e FS Champion de Luxe u EG Guylian ue Veronas Gerswin RP 136

 

Claudius har funnits hos oss sedan hösten som treåring. Fyra år gammal visades han på bruksprovet för ASRP (Avelsföreningen Svensk ridponny) och godkändes för avel med 8,7 poäng i hoppning och 7,8 poäng i gångarter. Som femåring deltog han i ungponny-SM och slutade på tredje plats av 21 startande! Han avslutade säsongen det året med att vinna LB dressyr på 76 procent samt även ta hem segern i sin debut i LA. Som sexåring har han kvalificerat sig till nationell dressyr på sina två första försök i LA:P1 (båda segrar), han har debuterat FEI dressyr på 65,7 procent i FEI lagtävlansprogram och 66,03 procent i FEI individuella mästerskapsprogram. En total fjärdeplats i ungponny-SM med seger i klassen finalomgång två.

 

EG Dirac

Svensk ridponny, valack född 2007, uppfödare/ägare Eva Gustafsson

e FS Don´t Worry u Derana B ue Drano B RP 116

 

Dirac är en rörlig och snäll kille som kom till oss våren 2014. Som femåring vann Dirac ungponny-SM.

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright Högås Stuteri 2013 © All Rights Reserved